Ini 7 Sebab Kenapa Hilangnya Rezeki Suami Isteri Dan Keluarga

1. Sering bergaduh.

Usahlah bergaduh sesama suami isteri, lagi­lagi perihal duit. Berbincang dan cari persefahaman. Bila pasangan tidak redha antara satu sama lain, di situlah rezeki akan disekat…

2. Merungut dan merasa anak­-anak sebagai beban.

Berikanlah kasih sayang kepada anak­anak kerana setiap anak adalah rezeki Allah swt. Namun ibu danbapa juga perlu mengusahakan rezeki untuk anak­anak tanpa merungut dan rasa terbeban.

BACA JUGA : Nak Murah Rezeki? “Gemukkan” Dulu Hati Isteri

3. Selalu mengeluh sesama suami isteri dengan apa yang tidak dimiliki.

Kurangkan mengeluh dan banyakkan bersyukur dengan apa yang dimiliki tidak kira banyak atau sedikit kerana syukur itu adalah kunci kepada rezeki yang melimpah ruah…

4. Lokek dengan pasangan dan anak­anak.

Jangan terlalu berkira­kira untuk mempermudahkan hal yang baik sekeluarga. Perlu ada tolak ansur dan dan faham sesama pasangan kerana rezeki yang Allah beri adalah untuk dikongsi bersama.

5. Gagal mengawal emosi dan amarah.

Jangan meninggikan suara dan gunakan kata­kata yang baik sahaja bersama suami, isteri dan juga anakanak. Buangkan cara menakut­nakutkan ahli keluarga dan tanamkan layanan yang penuh mesra.

BACA JUGA : Ciri-Ciri Wanita Dan Isteri Solehah Yang Disebutkan Allah

6. Kurang sabar.

Bersabarlah dalam menangani karenah suami, isteri dan anak­anak. Adakalanya sesuatu itu kita tidak suka. Tetapi, tetap perlu bersabar dan fahami keadaan pasangan dan anak. Nasihat dan cari penyelesaian secara baik. Banyakkan bersabar kerana sabar itu duit.

7. Kurang berdoa.

Sentiasalah mendoakan yang baik­baik untuk suami, isteri dan anak­anak. Sentiasa ingatkan mereka
dalam doa dan juga sepanjang hari kerana kuasa doa itu adalah luar biasa.

Masukan email anda untuk melanggan artikel percuma dari kami.

Anda mungkin meminati