6 Kunci Untuk Mendapatkan Hati Senang & Jiwa Tenang

1.BERSANGKA BAIK
Sentiasa berpikiran yang positif walaupun ketika kita ditimpa ujian . Bersangka baik juga dapat membersihan hati dari titik hitam dan mencegah dari perkara mungkar dari terus bersarang di hati kita.

2.SELALU SENYUM
Senyumlah walaupun hati terluka kerana senyum itu juga adalah satu ibadah.Selain itu,senyuman bukan sekadar bahasa tubuh untuk memberlihatkan ekspresi bahagia.

3. TIDAK MEMBENCI
Janganlah kita membenci seseorang walaupun dia berbuat salah padamu . Pertahankan jati diri anda. Jika kebencian mampu mengubah seseorang, jadilah pribadi yang lebih kuat dan lebih baik walaupun perilakunya sangat buruk bukan berirti anda juga harus menjadi orang yang sama buruknya.

4. TIDAK MERUNGUT
Janganlah berkeluh kesah sebaliknya perbanyakkan lah berdoa. Hendaklah tidak putus mengucap, Alhamdulillah walaupun mendapat rezeki yang sedikit . Berkat tidak merungut Allah akan melipatkan gandakan serta meluaskan segala rezeki kepada anda.

Kroger Feedback Survey is giving away free gift cards

5. BERSEDERHANA
“ISLAM adalam agama yang mementingkan kesederhanaan hidup”
Hidup sederhana walaupun kamu ada kedudukan tinggi dan berharta. Seseungguhnya seseorang yang bersifat sederhana tidak mudah ditimpa kesusahan dan kepapaan.

6.SELALU MEMBERI
Banyakkan beri sedekah walaupun kita terhalang melakukannya. Sedekah paling mudah

Masukan email anda untuk melanggan artikel percuma dari kami.

Anda mungkin meminati